Wat doen we

Het Sonnehuys is een warme plek waar gezondheid in al haar aspecten wordt aangeboden onder de vorm van therapie, workshops, lezingen en zoveel meer.

Er wordt gewerkt op drie niveaus.

Body
Op zoek naar een gezond evenwicht in je lichaam.

Voedingsadvies (& Supplementen) 

 

Voeding is de brandstof van je lichaam. Als je van plan bent om je voeding aan te passen, doe je er altijd goed aan om professioneel voedingsadvies te volgen.

 

Wil jij ook gezonder eten? Wil je graag verantwoord afvallen? Of moet je bepaalde voedingsstoffen vermijden? Wij zetten je professioneel aan tot gezondere eetgewoonten, met aandacht voor natuurlijke en volwaardige voeding.

Yoga

 

Yoga tracht een evenwicht te brengen tussen tegengestelde polen: lichaam en geest, spanning en ontspanning. Dit evenwicht wordt gezocht in de combinatie van ademhaling, lichamelijke beweging en concentratie.

 

Tijdens de fysieke yogasessies voeren we een reeks asana’s of oefeningen uit die zorgen voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse. We praten je veilig door elke houding heen en dagen je uit om af en toe eens uit je comfort zone te treden.

 

Het Sonnehuys biedt wekelijkse yogalessen. Privé sessies zijn mogelijk op aanvraag.

 

Namasté.

Kookworkshops

 

Gezond en gevarieerd leren koken? Tijdens onze kookworkshops gaan we op zoek naar hoe we gezonde ingrediënten op smaak kunnen brengen en lekkere gerechten kunnen maken.

 

Ontdekken, proeven en experimenteren. Dat is het basisrecept van onze kookworkshops. Voor een leuke, creatieve workshop, boordevol tips & tricks, ben je bij het Sonnehuys aan het juiste adres.

Massage

 

Een moment voor jezelf. Een moment in het hier en nu, enkel bewust van je eigen lichaam en het contact met de handen van de masseur.

 

Massages zorgen voor een betere doorbloeding, stimuleren het zenuwstelsel en vergroten uw lichaamsbewustzijn. De stimulatie van de huid zorgt bovendien voor de aanmaak van oxytocine, ook wel gelukshormoon genoemd. Een perfecte vorm van relaxatie en stressbestrijding.

 

Het Sonnehuys biedt verschillende vormen van deugddoende lichaamsmassages: ontspannend, revitaliserend, dieptemassage, voetreflexologie…

Mind
Een mens is meer dan een lichaam alleen. Lichaam en geest zijn onafscheidelijk.

Coaching & Gespreksbegeleiding

 

Een mens is meer dan een lichaam alleen. Mentale factoren hebben een enorme invloed op het functioneren van ons lichaam, en even goed is een lichamelijke balans nodig om geestelijk helder en blij te blijven.

 

Bij het Sonnehuys beseffen we dat een goed gesprek kan leiden tot een beter inzicht in je eigen levensomstandigheden.

 

Bij ons vind je altijd een luisterend oor. Professionele begeleiders helpen je omstandigheden vanuit een breder perspectief te benaderen, voor meer begrip van je eigen situatie.

Bloesemtherapie

 

Wanneer we psychisch in evenwicht zijn, zullen we ons fysisch ook goed voelen. Want, volgens Bach, is ziekte het laatste stadium van ons psychisch onevenwicht.

 

Bloesemremedies zijn één van de meest verfijnde vormen van natuurgeneeswijzen. Door de kracht van de bloesemessences kunnen we weer in harmonie en vrede komen met onszelf.

 

Bij bloesemtherapie gaan we ons niet richten op lichamelijke problemen, maar op onze ‘psyche’. Hoe voelen we ons? Hoe reageren we? Belangrijke zaken waarop we gaan inwerken.

Aromatherapie

 

Wat doen geuren met je? Misschien heb je al eens ondervonden dat een geur je kan laten terugdenken aan een bepaalde gebeurtenis of periode in je leven.

 

Geuren hebben een aantoonbare invloed op je hersenen en kunnen (veel meer dan beelden) invloed uitoefenen op ons gedrag.

 

Bij aromatherapie maken we gebruik van essentiële oliën uit planten om het fysieke, mentale en emotionele welzijn te vergroten.

Lezingen

 

Laat je inspireren tijdens één van onze lezingen. Inspiratieavonden boordevol interessante sprekers, leerrijke verhalen en praktische tips & tricks.

Soul
Het grotere plaatje.

Meditatie 

 

Meditatie brengt je tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Je leert jezelf steeds beter kennen.

 

Stel je een glas voor met modderig water. Als het water helemaal stilstaat, zal de modder naar de bodem zakken en wordt het water helder. Onze geest is als een glas water: het volstaat hem de kans te geven zich te stabiliseren en de modder van gedachten en gevoelens te laten bezinken. Dan wordt alles weer helder.

 

Bij het Sonnehuys kán meditatie een spirituele belevenis zijn, maar dat hoeft zeker niet.

Yoga

 

Yoga heeft heel wat gezichten. Meer nog dan een fysieke activiteit is het ook een echte levenswijze, die op zoek gaat naar extra vitale energie, een betere fysiek en een positievere kijk op het leven.

 

Tijdens de ontspannende sessies zal je ontdekken dat yoga meer is dan je in allerlei moeilijke houdingen wringen. We helpen je volledig tot rust komen en bewust te worden van je ademhaling en lichamelijke ervaringen.

 

Het Sonnehuys biedt wekelijkse yogalessen. Privé sessies zijn mogelijk op aanvraag.

 

Namasté.

Policy

In het Sonnehuys bekijken we de mens als een samenhangend geheel. Wij helpen onze klanten hun zelfhelend vermogen te ondersteunen.

Deze holistische visie trekken we door op zowel fysisch, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak. We behandelen geen symptomen of ziektebeelden.

Geen enkel advies dat wordt aangereikt aan de klanten vervangt een medische behandeling of medicatie.

Neem zeker een kijkje op onze Facebook pagina voor meer informatie omtrent de  verschillende sessies en workshops.